Je bedrijfsaccount is geblokkeerd en je kunt geen bestellingen plaatsen. Neem contact op met de vestiging.

Geschiedenis

De Jager-Tolhoek kent een rijke geschiedenis. Van het leveren van bouwmaterialen aan lokale boeren tot het bedrijf wat we nu zijn. Graag vertellen wij u wat meer over onze historie.


Onze historie

De Jager-Tolhoek werd in 1926 te Driewegen opgericht door Abraham de Jager. Hij startte met de verkoop van bouwmaterialen aan lokale boeren. Omstreeks 1930 verhuisde Abraham en het bedrijf naar Kloetinge. Om verwarring te voorkomen werd de naam ‘Tolhoek’ toegevoegd aan de bedrijfsnaam. Tolhoek was de meisjesnaam van Abraham’s vrouw. Tevens werd in deze periode de klantenkring uitgebreid; er werd nu ook verkocht aan aannemers en kleine klusbedrijven.

In de jaren ‘30 en ‘40 van vorige eeuw verhuisde De Jager-Tolhoek van Kloetinge naar Goes en werden er filialen geopend in Middelburg en Vlissingen. Ook het assortiment werd geleidelijk uitgebreid met materialen zoals board, hout en triplex.

Na de verwoestende watersnoodramp van 1953 ontstond een ware bouwrevolutie. In deze zwarte periode had De Jager-Tolhoek tijdelijk twee extra vestigingen in Zierikzee en Kruiningen. Zo kon tijdig aan de vraag naar bouwmaterialen worden voldaan. Deze jaren hebben gezorgd voor de doorbraak van De Jager-Tolhoek. In 1955 vond er een directiewissel plaats: Oprichter Abraham de Jager droeg zijn functie over aan zijn schoonzoon Wim van Riet.

In de jaren ’60, tot en met ‘90 vinden er diverse verhuizingen plaats. In 1967 verhuist het hoofdkantoor naar de Houtkade in Goes. In 1981 verhuist de vestiging in Vlissingen naar de Industrieweg en in 1988 wordt de vestiging in Middelburg opgeheven. ‘88 is ook het jaar dat de leiding wederom werd overgedragen. Nu aan Jan van Riet, de zoon van Wim.

In 1991 verhuist het hoofdkantoor nogmaals. Nu naar de Stanleyweg in Goes. Dit is de locatie waar het bedrijf tot op de dag van vandaag nog steeds gevestigd is. In de jaren 90 werden ook de bouwshops geopend. Vanaf dat moment kunnen klanten zelf hun goederen afhalen op elk gewenst moment van de dag. 

In 2000 neemt De Jager-Tolhoek het bedrijf Huiszoon Verhage Bouwmaterialen te Goes over. Ditzelfde jaar neemt Sjaak Elenbaas De Jager-Tolhoek over. In 2005 werd het bedrijf verkocht aan Saint-Gobain. Hiermee werd De Jager-Tolhoek onderdeel van een sterke internationale organisatie. In 2007 werd ook de bouwshop in Bergen op Zoom geopend, het speelveld werd nu verruimd naar West-Brabant.

In 2021 is De Jager-Tolhoek overgenomen door Building Materials Europe (BME).

Dagelijks verwelkomen we onze klant in de afhaalshops in Goes, Vlissingen en Bergen op Zoom en leveren wij een uitgebreid assortiment bouwmaterialen aan onze klanten. Van hout en plaat tot en met ruwe bouwmaterialen. Een fitte voorraad en leveringen op het juiste moment, op de gewenste plaats hebben het bedrijf gebracht waar het nu staat. 

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op: